zondag 21 juli 2024 Menu

Kinderen presenteren ideeën op Grote Beestenboeldag

Teveel plastic in zeeën en oceanen

Gepubliceerd:dinsdag 9 juni 2015

Harderwijk - Basisschoolkinderen uit Harderwijk zijn deze maand de uitdaging aangegaan om een oplossing te bedenken voor het vele plastic wat de wereldzeeën vervuilt. Tijdens de Grote BeestenBende-dag op 13 juni a.s. in het Dolfinarium presenteren de drie kinderen met het beste idee hun oplossing.

Aan het einde van elk schoolseizoen gaan alle basisschoolkinderen die hebben meegdaan aan het leefbaarheidsproject De BeestenBende naar De Grote BeestenBende-dag in het Dolfinarium. Deze dag wordt hen aangeboden om de kinderen te bedanken voor de inzet die ze hebben getoond door een jaar lang hun eigen buurt schoon te houden. Dit jaar heeft het Dolfinarium ze een nieuwe uitdaging meegegeven: een oplossing bedenken voor de plastic soep in het kader van ‘Het Beste Idee van de BeestenBende’.

De grote oppervlaktes met kleine deeltjes plastic die in de zeeën en oceanen ronddrijven, ook wel plastic soep genoemd, zijn een groot probleem voor zeedieren. Ook het Dolfinarium zet zich in om een steentje bij te dragen aan dit probleem.

De kinderen werkten in de afgelopen maand ideeën uit in de vorm van een tekening, computerontwerp, knutselwerk of verhaal en stuurden dit op. Een kritische jury met als voorzitter Jochem van Gelder bekeek de inzendingen en koos een top drie uit. De uitverkozen drie kinderen of teams presenteren hun werk tijdens de Grote BeestenBende-dag, na een gratis middagje in het Dolfinarium.                                                                                                                                 

Een kritische jury met als voorzitter Jochem van Gelder kiest die middag de winnaar van ‘Het Beste Idee van de Beestenbende’.