zaterdag 2 maart 2024 Menu
381_thumb

Kinderkeurmerk voor St Jansdal

Laptops opsteker voor kindvriendelijke zorg

Gepubliceerd:maandag 16 maart 2015

Harderwijk - De kinderen van vier bassischolen uit Harderwijk waren op 11 maart jl. naar het Ziekenhuis St Jansdal gekomen, omdat het St Jansdal een kinderkeurmerk en zeven laptops mocht ontvangen.

Hoofd van de kraamafdeling Lummy van den Bosch ontving een bronzen smiley uit handen van bestuursvoorzitter Albert Arp. De smiley is een keurmerk van Stichting Kind&Ziekenhuis voor kindvriendelijke zorg en voorzieningen.

Het St Jansdal probeert met kinderen extra rekening te houden om angst, stress en pijn zoveel mogelijk te voorkomen. Zo mag op de kraamafdeling de baby de hele dag bij de moeder op de kamer aanwezig zijn. Vader en broertjes/zusjes mogen doorlopend op bezoek komen. En op de afdeling zijn lactatiekundigen aanwezig om hulp bij borstvoeding te geven. Dit resulteerde in een derde smiley. Eerder ontvingen de kinderafdeling en de dagbehandeling al een smiley.

Daarna overhandigde David Dam, halve finalist van The Voice en ambassadeur van Stichting Michael-Wings, op een ludieke manier een speciale laptop aan de 14-jarige Mike de Boer. Mike nam de laptop namens de kinderafdeling in ontvangst. De kinder- en tienerafdeling heeft in totaal zeven laptops met hygiënische toetsenborden cadeau gekregen van de Stichting. Dit gebeurde in het bijzijn van kinderen die vaak in het ziekenhuis moeten zijn en hun klasgenootjes.

Na het officiële gedeelte barstte het feest los met een optreden van Sarah & Julia! Zij hebben Nederland vertegenwoordigd op het Junior Songfestival in 2013. Dit deden zij met het nummer Live Life. Momenteel staan ze met twee nummers in de Kids Top 20: met Gold en met hun allernieuwste single Ik ben Ik, Jij bent Jij.

Het St Jansdal is erg dankbaar voor de gift van Stichting Michael-Wings. Het betekent dat kinderen die in het ziekenhuis liggen makkelijker contact kunnen houden met leeftijdsgenootjes, familie en school. Stichting Michael-Wings heeft als doel om internet aan bed mogelijk te maken op alle kinderafdelingen van ziekenhuizen en zorgcentra in Nederland.

Bron: St Jansdal