dinsdag 5 maart 2024 Menu

Koffieconcert Clarinet Choir Windstreken

Ontvlucht de drukte in de Catharinakapel

Gepubliceerd:maandag 4 mei 2015

Harderwijk - Clarinet Choir Windstreken geeft op zaterdag 23 mei om 10.30 uur een gratis toegankelijk koffieconcert in de Catharinakapel. De muzikanten ontvluchten samen met u de drukte van de markt naar de rust van de klarinetmuziek. 

Het Clarinet Choir werd in 2001 opgericht door klarinettist en muziekjournalist Maarten Mestrom met de bedoeling om (ver-)gevorderde amateurklarinettisten in midden-Nederland de mogelijkheid te geven om op niveau samen te spelen.


Het Clarinet Choir speelt muziek uit alle windstreken: klassieke muziek, volksmuziek en jazz. Gebruik wordt gemaakt van zowel bestaande als eigen composities en arrangementen.
Tevens komen de leden uit alle windstreken en de klarinetten, van es-klarinet tot contrabasklarinet, zijn blaasinstrumenten, woodwinds. Vanaf 1 oktober 2014 staat Titus Koster op de Bok.

In de muziek kan je de drukte goed vertalen. Van hele drukke passages tot een kalm ritme. Van drukte in noten tot hele trage noten. Het Clarinet Choir Windstreken is ieder jaar weer verantwoordelijk voor een heel bijzonder concert.

De toegang is gratis.