zaterdag 2 maart 2024 Menu

Koning geeft startsein tiende Burendag

Buurtbewoners krijgen hoog bezoek

Gepubliceerd:dinsdag 23 juni 2015

foto: gemeente Harderwijk

Harderwijk - Koning Willem-Alexander gaf vrijdag in Drielanden het startsein voor de tiende Burendag. Op 26 september a.s. organiseren wijkbewoners activiteiten die het contact tussen mensen in de buurt bevorderen. Het Oranje Fonds, waar de Koning en Koningin beschermpaar van zijn, bevordert betrokkenheid in de samenleving.

Burendag is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk fenomeen. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten, is de gedachte. Activiteiten zoals een buurtbarbecue, koffieontbijt, sport- en speldagen of reparatie van buurtvoorzieningen moeten dit stimuleren. Buurten kunnen zich aanmelden via de website www.burendag.nl. Ook kunnen zij een financiële aanvraag doen voor activiteiten die ten goede komen aan de buurt.

Na verwelkoming door burgemeester Van Schaik gaf de Koning het startsein voor de Burendag bij Stichting ZorgDat. De welzijnsorganisatie stimuleert de deelname aan Burendag in alle buurten in Harderwijk. De Koning sprak met de organisatoren over het ontstaan en de huidige aanpak van de Burendag en had ontmoeting met buurtbewoners van Drielanden over de betekenis van Burendag in hun woonomgeving.