zondag 21 juli 2024 Menu

Koningsspelen in het teken van Land en Water

Harderwijk als sportstad

Gepubliceerd:maandag 20 april 2015

Harderwijk - Vrijdag 24 april vinden in Harderwijk voor de derde keer de Koningsspelen plaats. Ruim 1850 kinderen uit de bovenbouw van alle basisscholen in Harderwijk doen dit jaar mee. Het Oranje-evenement vindt plaats op de Sportboulevard aan de Parkweg.

Een recordaantal deelnemers vraagt om de nodige voorbereiding. Er wordt begonnen met een gezonde lunch, die wordt verzorgd door JOGG-Harderwijk. In een aanhanger worden door leden van Sportcentrum Iedema geregeld demonstraties gegeven. De deelnemers kunnen onder andere boksen, dansen en om de spieren te trainen zijn er zijn spinning- en fitnessmogelijkheden.

Op de Sportboulevard zijn veel sport- en spelmaterialen van SkippyRent te vinden en Music Support verzorgt de muziek. Estrado stelt haar accommodatie beschikbaar en Textline verzorgt een speciale tekstkar waarop instructies te lezen zijn. In de Sypel kan een potje waterpolo worden gespeeld en is er voor de kinderen de mogelijkheid tot estafettezwemmen.

In de aanhanger begeleiden leden van Sportcentrum Iedema de middagsluiting, waarbij iedereen kan dansen en muziek maken.

Bron: Organisatiebureau Motivatie