zaterdag 2 maart 2024 Menu

Lijst vragen over Theater van oppositie Harderwijk

Drie oppositiepartijen willen meer duidelijkheid over theater

Gepubliceerd:maandag 5 januari 2015

HARDERWIJK - De oppositiepartijen PvdA, D66 en GemeenteBelang Harderwijk Hierden hebben een lijst met vragen gesteld over het theater in Harderwijk. Al maanden zit het voornamelijk de PvdA dwars dat het idee voor een theater in het Waterfront lijkt te zijn afgeschoten.

Wethouder Gert Jan van Noort (Cultuur) kan aan de slag met het beantwoorden van 14 vragen (met daarin een tiental deelvragen), over de gang van zaken rond het Waterfronttheater. Sinds de PvdA na de gemeenteraadsverkiezingen bijna een jaar geleden in de oppositiebankjes terecht kwam, maakt de partij zich flink druk over het dossier Waterfronttheater. Vooral het feit dat de nieuwe coalitiepartijen kiezen voor het concept 'Stad als Podium' zit de arbeiderspartij dwars. "Het college beroept zich op het 'mandaat van de raad'", schrijft fractievoorzitter Graddy Sondern als toelichting bij de vragen. "Maar er ligt helemaal geen mandaat. Er is in 2012 juist een amendement goedgekeurd door de hele raad waarin het concept Stad als Podium niet als reëel alternatief voor een gebouwd theater werd gezien."

De PvdA wil dan ook duidelijkheid over het waarom achter het besluit om niet in te zetten op een theater in het Waterfront. Volgens de partij doet wethouder Van Noort daar vaag over. Feit blijft dat ook al krijgt de PvdA het opnieuw op de agenda, er niets zal veranderen aan de huidige koers. De coalitie heeft als meerderheid van de raad in hun akkoord opgenomen om het concept Stad als Podium uit te gaan werken. Ook al vindt de PvdA dat er opnieuw een besluit door de raad worden, de meerderheid zal toch niet kiezen voor het Waterfronttheater, ook omdat er nog geen enkel financieel haalbaar plan ligt.

De PvdA zal binnen zes weken antwoord krijgen op de vragen.