zaterdag 2 maart 2024 Menu

Lokale nieuwssites gaan samenwerken

HarderwijkNu, ErmelovanNu en NunspeetNu slaan handen ineen

Gepubliceerd:maandag 5 januari 2015

HARDERWIJK/ERMELO/NUNSPEET - De drie lokale nieuwssites HarderwijkNu.nl, ErmelovanNu.nl en Nunspeet. Nu gaan in de toekomst nauwer samenwerken. Zo wordt regionaal nieuws gezamenlijk aangepakt en wordt adverteren op de drie sites gemakkelijker.

De initiatiefnemers van de sites zien grote voordelen in de samenwerking. "De drie sites richten zich vooral op het lokale nieuws", legt Natalie Overkamp van ErmelovanNu.nl uit. "Maar er zijn ook redelijk wat onderwerpen die in alle drie de gemeenten spelen. We kunnen de kennis op verschillende gebieden met elkaar delen." De Ermelose Overkamp timmert samen met journalist Gert Hofsink het langst aan de weg en ziet dat steeds meer mensen de site weten te vinden. "Er is duidelijk een behoefte in Ermelo."

De sites blijven geheel zelfstandig, maar gaan wel de kennis en ervaringen delen. Digitale media is nog vrij nieuw en er zijn veel ontwikkelingen en mogelijkheden die de nieuwssites samen willen ontdekken. "Nunspeet had tot een jaar geleden helemaal geen echte nieuwssite", vertelt Bram van de Biezen. "Ik ben nu ongeveer een jaar bezig met het plaatsen van nieuws op onze site, samen met mijn zoon Maarten." Bram en Maarten van de Biezen zijn in de regio vooral bekend als fotografen. Ze fotograferen voor veel verschillende media.

De jongste van de drie sites is HarderwijkNu.nl. "Ik kom zelf uit de krantenwereld", vertelt Nico de Bruijne die samen met sportjournalist Jeen de Meer de site vult. "We zijn eigenlijk pas twee maanden geleden langzaam begonnen. Ik wilde in het gat springen dat de kranten laten liggen. Op nieuwsgebied is er geen goede serieuze site. En dat terwijl de digitalisering heel erg hard gaat. Steeds meer mensen gebruiken de sociale media, en daar springen onze drie sites handig op in."

Ook op het gebied van adverteren is veel meer exposure te halen op deze nieuwe sites. "Wij zitten in korte tijd tijdens pieken al op 600 unieke bezoekers", vertelt De Bruijne. "En we zijn nog niet eens begonnen met serieus reclame te maken voor onze site."

"Wij hebben nu na een jaar echt duizenden unieke bezoekers per dag", vertelt Overkamp. "Het is voor ondernemers dus echt wel de moeite waard om eens na te denken over het adverteren op een nieuwssite. Daarbij kunnen we nu met drie sites tegelijk een veel groter gebied bestrijken. Ondernemers kennen geen gemeentegrenzen, klandizie vind je overal."

Hebt u tips op nieuwsgebied of bent u geïnteresseerd in onze tarieven, neem dan contact op met info@ermelovannu.nl, redactie@harderwijknu.nl of info@nunspeet.nu