zaterdag 2 maart 2024 Menu

Natuur en techniek centraal in Kinderenboekenweek

Gepubliceerd:vrijdag 25 september 2015

foto: Stichting CPNB

Harderwijk - Van 7 oktober t/m 18 oktober a.s. staat de nieuwsgierigheid van kinderen centraal tijdens de Kinderboekenweek 2015. Bibliotheek Noordwest Veluwe organiseert allerlei activiteiten op het gebied van natuur, techniek en wetenschap in en rond haar vestigingen.

Onder het motto Raar, maar waar! haakt de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek in op de nieuwsgierigheid van kinderen. Zo staan alle boeken over natuur, techniek en wetenschap dit jaar in het voetlicht.

Simon van der Geest schrijft het Kinderboekenweekgeschenk 2015. Van der Geest, die in 2009 debuteerde met Geel Gras, won tweemaal een Gouden Griffel: in 2013 voor zijn jeugdroman Spinder en in 2011 voor zijn Odyssee-bewerking Dissus.

Er zijn veel regionale activiteiten gepland. Zo is er een Augmented Reality speurtocht en een Stop-motion-wedstrijd. Aandacht is er ook voor een voorstelling ‘Als bomen konden praten’, een workshop karikatuur tekenen en een kleurwedstrijd.

Op zaterdag  17 oktober wordt er van 12.00 - 15.00 uur een Sciencemarkt georganiseerd. Met gebruikmaking van al hun zintuigen kunnen kinderen in de regionale bibliotheekvestigingen van alles uitproberen op het gebied van natuur, techniek en wetenschap. Diverse bedrijven, organisaties en instellingen hebben hun medewerking al toegezegd.

Deelnemende organisaties en bedrijven tot nu toe:

Ermelo: Het Pakhuis/NME* + Cobalt Energieoplossingen + Universiteit Twente
Harderwijk: Vereniging het Edelhert + Natuur/milieucentrum Hortus + RSG Harderwijk + Martin Doornhof Stoffeerderij + Universiteit Twente
Nunspeet: Slim Solar System + Repair Café Nunspeet** + Technicare + Mensink computerservice + Outdoorcentrum Nunspeet + Universiteit Twente
Putten: Repair Café Putten** + Universiteit Twente

Kijk op www.bibliotheeknoordwestveluwe.nl/kinderboekenweek voor het complete programma-aanbod.

bron: Bibliotheek Noordwest Veluwe