zaterdag 2 maart 2024 Menu

Nieuw contract patienten dossier St Jansdal

Harderwijks ziekenhuis krijgt Epic als EPD

Gepubliceerd:woensdag 17 december 2014

HARDERWIJK - Ziekenhuis St Jansdal krijgt een nieuwe systeem voor het Electronisch Patienten dossier (EPD). Voorzitter Albert Arp van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis tekende een contract met Fritz Schmidt, CEO van Epic.

Epic is een systeem dat vooral in Amerika een grote staat van dienst heeft: meer dan 250 ziekenhuizen, waaronder 62 UMC’s, gebruiken het daar. Ook in Nederland werken al diverse ziekenhuizen met Epic. Het is één geïntegreerd systeem dat alles rondom de zorg voor de patiënt vastlegt: van de inschrijving van een patiënt, de afspraken, de behandelstappen, medicatie, klinische notities tot de registratie van DBC’s.

Dat verbetert de overdracht tussen professionals en daarmee de kwaliteit en veiligheid van zorg. In het nieuwe EPD staat samenwerking tussen professionals centraal. Ook de patiënt zal elektronisch actief kunnen meesturen in zijn of haar ziekte-/zorgproces. Het Epic-platform is een modern geïntegreerd EPD-platform, waar alle bij de zorg betrokken doelgroepen open en efficiënt elektronisch kunnen samenwerken.

De implementatie van Epic zal ongeveer achttien maanden duren. Hierbij zijn veel medewerkers uit de gehele organisatie betrokken. Naar verwachting gaat het nieuwe werken in het najaar van 2016 voor iedereen in één keer van start.