zaterdag 2 maart 2024 Menu

Nieuw roostersysteem St Jansdal

Meer mogelijkheden voor goede werkplekplanning

Gepubliceerd:woensdag 17 juni 2015

foto: St Jansdal

Harderwijk - St Jansdal gaat een nieuw roostersysteem invoeren voor de planning van het personeel. De komende periode wordt het nieuwe systeem gefaseerd in gebruik genomen. Het Harderwijker ziekenhuis komt hiermee tegemoet aan de interne behoefte voor een betere werkplekplanning voor verschillende afdelingen binnen het hospitaal.

Medewerkers zelf de regie laten krijgen in hun roosters. Met deze insteek werd kortgeleden door  vertegenwoordigers van St Jansdal en leverancier Intus de contracten ondertekend. Met name de afdelingen Radiologie, het Klinisch Chemisch Laboratorium en de poliklinieken van St Jansdal hadden dringend behoefte aan een betere werkplekplanning.

Met het nieuwe roostersysteem krijgen medewerkers 'zelf de regie' in hun roosters en is de verwachting dat de medewerkerstevredenheid over het rooster zal stijgen. "Het systeem zal in fases in gebruik worden genomen. De uiteindelijke bedoeling is dat we binnen St Jansdal op weg gaan naar één planningssysteem voor alle roostervraagstukken binnen ons ziekenhuis", aldus Bert van der Hoorn, Hoofd Personeels- en Salarisadministratie.