dinsdag 3 oktober 2023 Menu

Nucleaire geneeskunde St Jansdal samen met Meander MC

Gepubliceerd:maandag 21 september 2015

foto: St Jansdal Harderwijk

Harderwijk - Op basis van de goede ervaringen van de onderlinge dienstverlening in de afgelopen jaren heeft Ziekenhuis St Jansdal Harderwijk voor vier jaar een nieuw contract afgesloten met het Meander Medisch Centrum in Amersfoort voor de nucleaire onderzoeken van patiënten van het St Jansdal.

Nieuw is dat is afgesproken dat de nucleaire geneeskundigen van Meander MC via videoverbinding bij de multidisciplinaire overleggen in het St Jansdal aanwezig zullen zijn om de uitkomsten van de onderzoeken te bespreken.

Arend Jan Poelarends, directeur financiën: "De medisch specialisten van St Jansdal zijn erg tevreden over de kwaliteit die Meander Medisch Centrum biedt op het gebied van nucleaire geneeskunde. In combinatie met de aangeboden tariefstelling zijn we blij met de contractverlenging. Voor St Jansdal is van belang dat we niet alle behandelingen en diagnostiek zelf in huis willen hebben. Dat past niet bij de omvang en het profiel van ons ziekenhuis. Bij nucleaire diagnostiek gaat het om zeer grote investeringen. Deze kunnen we beter inkopen bij derden en gebruik maken van de capaciteit die er al is in Nederland".

Voor Meander MC geldt het tegenovergestelde. Martha Peters, Manager Laboratoriumcentrum, afdeling Radiologie & Nucleaire Geneeskunde is blij dat de samenwerking wordt voortgezet: "We kunnen onze aanwezige kennis en apparatuur blijven inzetten voor de patiënten uit het St Jansdal. De beschikbare capaciteit wordt optimaal benut. Naar gelang de vraag kan deze ook tijdens avonduren en in het weekend worden ingezet. Hiermee voorkomen we dat zorgkosten onnodig stijgen".

Beide ziekenhuizen sluiten verdere samenwerking op het gebied van diagnostiek niet uit.

bron: St Jansdal