dinsdag 5 maart 2024 Menu

Op de grens van illusie en realiteit

Irene van de Mheen exposeert in Harderwijk

Gepubliceerd:woensdag 11 maart 2015

Harderwijk - De in Ermelo geboren Irene van de Mheen exposeert vanaf 21 maart tot en met 19 april a.s. met haar "in Neoplasticisme gewortelde kunst" in de Catharinakapel in Harderwijk. Of, zoals ze het zelf omschrijft: "Op de subtiele grens die de illusie scheidt van de realiteit". 

Irene van de Mheen studeerde schilderen en tekenen aan de kunstacademie in Kampen. Tijdens haar studie ging ze een jaar naar de Escola Massana, de kunstacademie in Barcelona. Ze woonde ruim 16 jaar in Spanje en deed een aantal artist residency’s in India, Rotterdam en New York. Met het in New York bedachte werken met tape, ontstond een uit gekleurde lijnen opgebouwde architectuur, waarmee ze de Pilar Juncosa i Sotheby’s prize won.

Haar tekeningen en site-specific installaties zijn te zien geweest bij diverse kunstcentra en galeries in Spanje en Nederland. In 2007 werkte ze met porselein en keramiek in het Europees Keramisch werkcentrum in Den Bosch en vertaalde haar vlakke werk op papier in driedimensionale ‘tekeningen’. In 2009 experimenteerde ze in België ook met grafische technieken waaronder zeefdruk. Behalve beeldend kunstenaar is Irene ook literair vertaler. De opening van de expositie in de Catharinakapel vindt plaats op zaterdag 21 maart om 16.00 uur.

Openingstijden expositie
Vrijdag en donderdagmiddag 14.00 uur – 17.00 uur
zaterdagochtend van 10.30 tot 13.00 uur.
Zaterdag 21 maart en 11 april in combinatie met een gratis koffieconcert.
Elke derde zondag van de maand van 14.00-17.00 uur.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.irenevandemheen.com