dinsdag 5 maart 2024 Menu

Politieverhalen in de Maand van het Spannende Boek

Bibliotheek Noordwest Veluwe organiseert blind dates

Gepubliceerd:woensdag 3 juni 2015

Harderwijk - Juni is de Maand van het Spannende Boek. Deze maand staan politieverhalen centraal onder het motto Spannende zaken. Lezers kunnen in de vestiging en via de website van Bibliotheek Noordwest Veluwe zich laten adviseren welk spannend boek het beste bij hen past.

De mythe van Methusalem van Jo Claes won op 28 mei jl. De Gouden Strop, de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek. In een Leuvens lab voor stamcelonderzoek wordt een fenomenale ontdekking gedaan waarmee veroudering drastisch kan worden afgeremd. Terwijl de hele wetenschappelijke wereld met verstomming is geslagen, pleegt het hoofd van het lab zelfmoord tijdens zijn vakantie op Kreta.

Blind date
Na het succes van vorig jaar kan in de hele maand juni opnieuw een spannende blind date worden aangegaan. Voor deze date leen je een (gesloten) tas met daarin een spannend boek. Je weet van te voren niet om welk boek het gaat. Door een mening over het boek op een meegeleverd formulier in te vullen en dit in te leveren, worden andere lezers geholpen in hun eigen keuze.

Boekbeoordelingen van lezers
In 2014 hebben lezers bijna 200 boekbeoordelingen van spannende boeken bij de bibliotheek ingeleverd. Deze beoordelingen, positieve maar ook negatieve, vormen de basis van een presentatie van spannende boeken in elke vestiging.

Boekentipper
Lees je graag spannende boeken maar wil je geen beoordeling schrijven? Leestips kunnen worden doorgeven door ze te noteren op de flyer: Welke boeken heeft u geboeid gelezen?

Kado voor nieuwe leden
Zolang de voorraad strekt maken nieuwe leden kans op een gratis veiligheidscheck van hun woning door een erkend bedrijf. Hiervoor ontvang je een mapje met daarin een doe-het-zelf woonscan: Is mijn woning veilig genoeg? Het mapje bevat ook een voucher voor een gratis fysieke woonscan. Je maakt zelf een afspraak met een Politiekeurmerk Veilig Wonen bedrijf. Er worden landelijk ongeveer 1000 gratis woonscans aangeboden.