zaterdag 2 maart 2024 Menu

PvdA Gelderland wil intercitystation voor Harderwijk

Partij plaatst symbolisch bord bij station

Gepubliceerd:maandag 23 februari 2015

Harderwijk - In de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen van maart, maakt de Gelderse fractie van de Partij van de Arbeid zich sterk voor een intercitystation voor Harderwijk. "Harderwijk verdient het", aldus lijsttrekker Peter Kerris van PvdA Gelderland.

Voor de PvdA is bereikbaarheid een centrale doelstelling in ons partijprogramma", vindt de uit Nijmegen afkomstige Kerris. "We propageren dit niet alleen op basis van het aantal instappers, maar ook omdat een stad als Harderwijk belangrijk is voor de economie op de Noordwest Veluwe." Om een en ander kracht bij te zetten zal de PvdA-lijsttrekker op vrijdag 27 februari a.s. om 12.15 uur samen met Kamerlid Duco Hoogland en kandidaat Statenlid Laurens de Kleine symbolisch een bord met de tekst "Intercitystation" plaatsen bij station Harderwijk. Voormalig wethouder en inwoner van Harderwijk Laurens De Kleine is als elfde geplaatst op de verkiezingslijst.

De verkiezingen voor de Provinciale Staten vinden dit jaar plaats op 18 maart 2015. Gelijktijdig worden ook de Waterschapsverkiezingen 2015 en - in Caribisch Nederland - de Eilandsraadsverzkiezingen 2015 gehouden.