zaterdag 2 maart 2024 Menu

PvdA Harderwijk plaatst symbolisch intercitybord op station

Bord als eerste aanzet intercitystop

Gepubliceerd:zaterdag 28 februari 2015

Harderwijk - Afgelopen vrijdag plaatste een afvaardiging van de PvdA-fractie symbolisch een bord met de tekst Intercitystation op station Harderwijk. Zowel de Harderwijkse als de Gelderse PvdA wil inzetten op een keervoorziening en een derde spoor bij Harderwijk.

Voorzitter van de PvdA-statenfractie Peter Kerris wil de keervoorziening en het derde spoor inzet maken van de onderhandelingen voor een nieuwe coalitie in de provincie Gelderland. "Met een dergelijke voorziening kan de intercity bijvoorbeeld vanuit Amersfoort-Schothorst doorrijden naar Harderwijk" aldus Kerris.

Ook Rob van Muilekom, lijsttrekker voor de PvdA in de provincie Utrecht steunt dit plan: “De Utrechtse PvdA wil dat zo veel mogelijk mensen gebruik maken van de fiets of het openbaar vervoer, niet alleen in onze provincie, maar ook daarbuiten. Daar horen goede, adequate stations bij, ook voor Harderwijk, en een goede, snelle en frequente treinverbinding tussen het noorden en het midden van het land. Dat maakt het aantrekkelijk voor mensen om de trein te nemen in plaats van de auto en in de file te belanden.”

Omdat volgens Kamerlid Duco Hoogland een recente studie van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu laat zien dat de capaciteitsproblemen op het traject Harderwijk-Utrecht alleen maar toenemen, zal hij schriftelijke vragen gaan stellen aan staatssecretaris Mansveld over de status van station Harderwijk. Hoogland wil bij de staatssecretaris aandringen op snelle verbeteringen op dit traject.