dinsdag 5 maart 2024 Menu
Theater Harderwijk Discussie Politiek

Raad Harderwijk heeft geen zin in debat Theater

PvdA Harderwijk krijgt geen ruimte voor nóg een debat

Gepubliceerd:maandag 13 oktober 2014

HARDERWIJK –De gemeenteraad had donderdag 9 oktober geen zin in wéér een debat over het Theater Harderwijk. De PvdA wilde een interpellatiedebat nadat de gemeente de plannen voor een Theater in het Waterfront losliet.

Het nieuwe coalitie met CDA, VVD, ChristenUnie en Stadspartij Harderwijk Anders als vervanger van de PvdA in Harderwijk, vaart een duidelijk andere koers nu blijkt dat een theater in het Waterfront financieel onhaalbaar is. Dit is tegen het zere been van de PvdA, die het alternatieve concept voor de 'Stad als podium' niet wil steunen. "De raad verwierp dit plan anderhalf jaar geleden, maar haalt dit weer terug", zo verbaasde fractievoorzitter Graddy Sondern van de PvdA zich.

"Wij willen eerst de uitwerking van het concept afwachten, voor we weer een discussie gaan starten", antwoordde Gertien Koster van de SHA.

In de raadsvergadering van 18 september werd al een lange reeks vragen gesteld aan cultureel wethouder Gertjan van Noort. Maar voor de PvdA waren die antwoorden niet voldoende en de partij eiste een interpellatiedebat met de wethouder. De PvdA beraadt zich nu op vervolgstappen.