dinsdag 3 oktober 2023 Menu

Reconstructie Oranjelaan Harderwijk

Omleidingen en afsluitingen door werkzaamheden

Gepubliceerd:woensdag 5 augustus 2015

Harderwijk - Vanaf maandag 17 augustus a.s. start de firma Hoornstra-Ophof in opdracht van de gemeente Harderwijk met de reconstructiewerkzaamheden aan de Oranjelaan. De werkzaamheden zullen in 3 fases worden uitgevoerd.

  • Fase 1: Vanaf 17 t/m 22 augustus is de Oranjelaan afgesloten voor al het doorgaand verkeer. In die week wordt de Ovotonde (gelijkvloerse kruising in de vorm van een ovale rotonde) aangelegd op de kruising van de Oranjelaan met de Laan der Verenigde Naties. Aanwonenden zijn buiten werktijden bereikbaar.
  • Fase 2: Vanaf 17 augustus t/m 12 september is de Oranjelaan (westzijde, incl. de Laan der Verenigde Naties) afgesloten voor alle verkeer. Er is alleen verkeer mogelijk richting de binnenstad over 1 rijstrook. Voor het overige verkeer is er een omleidingsroute ingesteld.
  • Fase 3: Vanaf 1 september t/m 10 oktober is de Oranjelaan (oostzijde) afgesloten voor alle verkeer. Er is alleen verkeer richting de binnenstad mogelijk over 1 rijstrook. Voor het overige verkeer is er een omleidingsroute ingesteld.

De werkzaamheden zullen naar verwachting acht weken in beslag nemen. Bewoners en aanwonenden zijn zoveel mogelijk bereikbaar. De gemeente vraagt om begrip voor de situatie. Verdere informatie: dhr. M. Winkel, tel. 06-12930062.

Vanaf 20 augustus is het mogelijk om elke donderdag tijdens het inloopuur van 14.00 tot 15.00 uur de directiekeet van Hoornstra–Ophof te bezoeken. U vindt deze locatie ter hoogte van Oranjelaan 25 en is te herkennen aan het logo Hoornstra Infrabouw.

bron: Gemeente Harderwijk