zaterdag 2 maart 2024 Menu

Rioolreiniging en -inspectie in Stadsweiden

Gepubliceerd:woensdag 8 juli 2015

foto: wijkplatform Stadsweiden Harderwijk

Harderwijk - Dit jaar is de vuilwaterriolering in de wijk Stadweiden aan een inspectie- en reinigingsbeurt toe. Het gebied wordt globaal omsloten door het Westeinde, Westermeenweg, Voorste Wei, Stadswei, Rietmeen en het Wolderwijd.

Jaarlijks laat de gemeente Harderwijk een gedeelte van het rioolstelsel onder hoge druk reinigen en inspecteren. Aannemer Van Viegen Riooltechniek uit Rhenen voert de werkzaamheden uit. De werkzaamheden duren tot eind juli en afhankelijk van het weer worden de werkzaamheden mogelijk uitgesteld of aangepast. Wij kunnen op voorhand niet aangeven wanneer er werkzaamheden in uw straat worden uitgevoerd. U ziet aan de rode rioolauto’s dat er in uw straat wordt gewerkt. Komende weken zijn de Stedenwaard, Vogelwaard en Stromenwaard aan de beurt. Ook in de Hanzewaard en Scheepswaard worden nog enkele werkzaamheden uitgevoerd.

Hinder                                                                                                                                     Tijdens de werkzaamheden kunt u de riolering gewoon blijven gebruiken. De rode rioolauto’s kunnen tijdelijk de straat blokkeren. De riolering wordt onder hoge druk gereinigd. Hierbij kan rioollucht ontsnappen via de watersloten in de woningen. Mogelijk hoort u een borrelend geluid in de toiletpot, wastafel en/of doucheputje. Als er rioollucht ontsnapt, kan in een enkel geval het water in de watersloten van het toilet en andere afvoeren mee omhoog komen. Wij raden u daarom aan, als de reinigingsauto’s bij u in de straat bezig zijn, het deksel van het toilet te sluiten en zo mogelijk te verzwaren.

Heeft u na de werkzaamheden last van rioolstank in de woning, dan is de stankafsluiter van een wastafel of douche leeggezogen. Even de kraan laten lopen is vaak al voldoende om dit te verhelpen. Voor eventuele overlast vragen wij uw begrip. Van de inspectie die na de reiniging wordt uitgevoerd, ondervindt u geen hinder.

Meer informatie via Snel Herstel, telefonisch te bereiken via (0341) 411 333 of via snelherstel@harderwijk.nl

bron: gemeente Harderwijk