dinsdag 5 maart 2024 Menu

Rode loper gaat uit voor Rembrandt

Stadsmuseum opent tentoonstelling

Gepubliceerd:dinsdag 24 maart 2015

Harderwijk - Op zaterdag 28 maart leggen de ondernemers in de Binnenstad van Harderwijk de rode lopers uit. De bijzondere expositie Rembrandt in zwart-wit is namelijk vanaf deze dag te zien in het Stadsmuseum en dat is een goede reden om eens éxtra uit te pakken.

Veel winkeliers zullen de klant verwennen met een leuke actie, een cadeautje, iets te snoepen of een leuke aanbieding. Aanstaande zaterdag is het ook “Glamourday”,
een actie-dag waar verschillende kledingzaken zoals Esprit en Vero Moda aan meedoen.
Voor kinderen is er een leuke speurtocht door de Binnenstad. Deze is onder andere verkrijgbaar bij Birdy womens wear, Smeepoort Menswear, Leariek of September Underwear. Doe mee en maak kans op één van de entreekaarten voor Boerderijpret of een mooie Eastpack rugtas.
Bij Trendies by Mode Exclusive aan de Donkerstraat is het groot feest. Deze modezaak bestaat namelijk 40 jaar en dat gaan ze zaterdag groots vieren met live muziek, een modeshow en een aantal leuke verrassingen voor hun klanten.
Maar misschien heeft u wel hele andere plannen. Wist u dat het zaterdag ook weer NVM-Open Huizen Dag is? Ook de makelaars van Randmeermakelaars in de Bruggestraat hebben de rode loper voor u uitgerold. Loop eens vrijblijvend bij binnen, u bent van harte welkom.

Wilt u aansluitend nog even borrelen of lekker eten? De Franse Bistro-Wijnbar Klein Parijs in de Bruggestraat biedt u een gratis amuse bouche aan bij een glas wijn of een gratis glas wijn bij een diner.

Stadsmuseum aanwinst voor Binnenstad
Het Stadsmuseum is na de verbouwing een échte aanwinst voor de Binnenstad. Veel bezoekers combineren een bezoekje aan het museum met een bezoek aan een van de vele winkels in de Binnenstad of met een lekkere lunch of borrel in een van de vele horeca-gelegenheden. Door de wisselende exposities, de gratis toegankelijke begane grond en de leuke activiteiten is het museum een ontmoetingsplek voor jong en oud. Dat ondernemers het museum steeds meer weten te waarderen blijkt wel uit de verschillende arrangementen en samenwerkingen die zijn ontstaan.

De Rembrandt expositie is zaterdag vanaf 14.00 uur te bewonderen. Iedereen is van harte welkom. Jaap Mulders, de eigenaar van de collectie en Hans Goedkoop, historicus, literatuurcriticus, schrijver en tv-presentator openen de deuren om 14.00 uur. Het Stadsmuseum is op 28 maart tot 20.00 uur geopend. De winkels sluiten om 17.00 uur.