dinsdag 5 maart 2024 Menu

Sint komt aan in Harderwijk

Volle Havenkade verwelkomt Harderwijkse Sinterklaas

Gepubliceerd:zaterdag 15 november 2014

HARDERWIJK - Sinterklaas is zaterdag 15 november rond 12.00 veilig aangekomen in Harderwijk. Een traditioneel volle Havenkade met honderden kinderen verwelkomden de goedheiligman.

De stoomfluit gierde schril door de haven terwijl de honderden kinderen met hun ouders de Sint toezongen. Een grote pluim witte rook waaide over de kinderhoofdjes. Sint Nicolaas werd in Harderwijk verwelkomd door burgemeester Harm-Jan van Schaik.

Nadat eerst lange tijd handjes van de kinderen werden geschud door de Sint en gevuld met pepernoten door de ijverige Pieten, werd een kleine tocht door de stad gemaakt. Twee grote zwarte paarden trokken het rijtuig van de goedheiligman op weg naar de Markt in het centrum. Een beetje jammer was wel dat het in dat rijtuig redelijk snel ging. Er was weinig tijd voor de kinderen die al een uur langs de route aan het wachten waren om de Sint te zien. Maar een handje pepernoten maakte een hoop goed.

De Pieten waren dit jaar in Harderwijk overigens gewoon zwart door het roet uit de schoorsteen. Waar in andere steden ook Pieten waren gesignaleerd die nog nooit door schoorsteen zijn gegleden, bestond het Harderwijker Pietencorps gewoon uit getrainde Zwarte Pieten.