zaterdag 2 maart 2024 Menu
California Creative Industrie Harderwijk - HarderwijkNu.nl

"Sleuteloverdracht" van California Creatieve Industrie

Een plek in Harderwijk waar creatieve ondernemers samen onder één dak zouden kunnen zitten.

Gepubliceerd:woensdag 10 december 2014

HARDERWIJK - Stichting California Creatieve Industrie heeft na zes jaar eindelijk de sleutel bemachtigd van het pand aan de Deventerweg in Harderwijk. Wethouder Jeroen de Jong overhandigde symbolisch de sleutel aan de initiatiefnemers die van de oude rubberfabriek een creatief bolwerk willen maken.

Jarenlang waren Harderwijkers Ernst Admiraal en Victor Schölvinck bezig met het realiseren van hun droom: een plek in Harderwijk waar creatieve ondernemers samen onder één dak zouden kunnen zitten. Het beoogde pand was de oude rubberfabriek aan de Deventerweg dat nu al jaren leegstaat. Het geliefde doelwit van zwervers en krakers zal begin volgend jaar zijn omgetoverd tot een plek waar innovatieve ideeën voet aan Harderwijkse grond moeten krijgen.

"Het is een lange en vaak frustrerende weg geweest", zegt Schölvinck. "Maar we hebben nu een prachtig plan. Het is voor veel mensen misschien een beetje vaag. Maar het idee is om ondernemers in de creatieve sector bij elkaar te zetten. Wij geloven dat er dan een bijzonder kruisbestuiving kan ontstaan."

De vijf eerste bedrijven staan te popelen om te beginnen met het opknappen van het versleten pand. "We hadden een paar jaar terug wel tachtig geinteresseerde ondernemers op een lijst staan", zegt Admiraal. Maar omdat het maar niet opschoot en we geen groen licht bij de gemeente kregen, hebben we een radiostilte ingelast. Nu hebben we eindelijk zekerheid dat we van start kunnen. Mijn verwachting is dat volgend jaar de hele hal vol zit met creatieve ondernemers."