zondag 3 juli 2022 Menu

St Jansdal begint poli voor dikke mensen

Obesitaspoli van start in Salem Ermelo

Gepubliceerd:donderdag 15 januari 2015

foto: www.ermelovannu.nl

HARDERWIJK/ERMELO - Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk gaat een poli starten voor mensen met obesitas. Ernstig dikke mensen kunnen bij Salem in Ermelo terecht om het overgewicht aan te pakken.

Bij overgewicht proberen mensen vaak jarenlang op verschillende manieren af te vallen. Vaak zonder blijvend effect. Obesitaspoli biedt daarom een gestructureerde aanpak. Een team van verschillende specialisten maakt op basis van de vraag en de persoonlijke situatie van de patiënt een uitgebreide analyse. De uitkomsten worden als basis gebruikt voor een persoonlijk behandelplan. Dat kan zowel bestaan uit een gecombineerde aanpak in teamverband gedurende een jaar, of een operatie.

De teamleden van Obesitaspoli zijn allemaal gespecialiseerd in obesitas. Tijdens het uitvoeren van het persoonlijk behandelplan wordt de patiënt begeleid door een team van zorgverleners, zoals internist, diëtist, fysiotherapeut, psycholoog, verpleegkundige en indien nodig de chirurgen van MC Zuiderzee die gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van verschillende soorten maagverkleiningen.

Mocht een operatie nodig zijn, dan wordt deze uitgevoerd door gespecialiseerde chirurgen uit MC Zuiderzee (Lelystad), in nauwe samenwerking met Slotervaartziekenhuis. Het is de verwachting dat er in de loop van 2015 in deze twee ziekenhuizen het grootste bariatrisch centrum in Nederland ontstaat.

Informatieavond
Op 2 februari is de eerste informatieavond binnen behandelcentrum Salem te Ermelo, bedoeld voor mensen die meer informatie willen over ernstig overgewicht, obesitas en de aanpak van Obesitaspoli. Precieze locatie wordt in de bevestiging gegeven. Aanmelden kan via de www.obesitaspoli.nl of via het centraal telefoonnummer (0320) 27 77 70.