zaterdag 2 maart 2024 Menu

St Jansdal goed in heup/-knievervanging en diabeteszorg

Ziekenhuis gecertificeerd door zorgverzekeraar

Gepubliceerd:maandag 13 april 2015

Harderwijk - Ziekenhuis St Jansdal heeft van zorgverzekeraar Achmea het Pluscertificaat ontvangen voor diabeteszorg voor volwassenen en de heup- en knievervanging. Achmea adviseert haar verzekerden naar zorginstellingen met een Pluscertificaat te gaan. Op basis van het certificaat kan de patiënt een betere keuze maken in welk ziekenhuis een behandeling te willen ondergaan.

Het St Jansdal beschikt sinds enige tijd over een Diabetescentrum en heeft het Pluscertificaat voor diabeteszorg voor volwassenen ontvangen. Het certificaat is ontvangen "door het leveren van goede diabeteszorg volgens de zorgstandaard van de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF)". Hierdoor voldoet men ook aan de eisen van de Apeldoornse zorgverzekeraar Achmea. Internist Marian Muis: "Wij zijn met ons diabetesteam heel trots op deze erkenning van goede diabeteszorg. Het is een erkenning dat patiënten met suikerziekte bij ons in het St Jansdal in goede handen zijn!"

Het Harderwijker ziekenhuis ontving ook het Pluscertificaat voor heup- en knievervanging, omdat de afdeling Orthopedie goed scoort op patiëntenervaringen. Verder heeft men een laag percentage wondinfecties heeft en een laag percentage noodzakelijke heroperaties heeft. Orthopeed Roy Brokelman: “Bij de orthopeden in St Jansdal staat kwaliteit, tevredenheid en innovatie hoog in het vaandel en dat is merkbaar voor de patiënt. Met een innovatieve behandeling, de zogenaamde nieuwe voorste benadering, merken wij een sneller herstel voor de patiënten en een nog hogere patiënttevredenheid. De Pluscertificaten zijn een bekroning op en een waardering voor ons werk.”

Om in aanmerking te komen voor een Pluscertificaat moeten zorginstellingen ook voldoen aan de door Achmea gestelde eisen aan patiëntveiligheid.