zaterdag 2 maart 2024 Menu

St Jansdal verzorgt farmaceutische zorg ZNWV

Zorgovereenkomst voor correct geneesmiddelengebruik

Gepubliceerd:woensdag 12 augustus 2015

foto: St Jansdal

Harderwijk - Zorggroep Noord West Veluwe laat haar farmaceutische zorg voortaan regelen door de ziekenhuisapotheek van Ziekenhuis St Jansdal. De ondertekende overeenkomst geldt voor een periode van vijf jaar en bekrachtigt de samenwerking die er op dit gebied sinds 2001 bestaat.

Ziekenhuisapotheker Frans Lindelauf: “Het doel van de samenwerking is dat de cliënten van de ZNWV de juiste geneesmiddelen krijgen en deze op de juiste manier gebruiken. De ziekenhuisapothekers zijn opgeleid als experts in geneesmiddelen. In samenwerking met andere zorgprofessionals dragen wij bij aan een correct geneesmiddelengebruik.”

De farmaceutische zorg omvat alle zorg rondom geneesmiddelen en heeft betrekking op de inkoop, bereiding, aflevering en distributie van de geneesmiddelen voor alle locaties en instellingen van de ZNWV. Naast de verstrekking van medicatie geven de ziekenhuisapothekers ook informatie en advies. Ook controleren zij of de cliënten geen onnodige of verkeerde geneesmiddelen gebruiken.

ZNVW-bestuurder Margreeth Kasper de Kroon is content met de afgesloten zorgovereenkomst: “Niet alleen omdat de medicatieveiligheid hiermee toeneemt, maar ook omdat we gezamenlijk de verantwoordelijk nemen voor een goede kwaliteit van ouderenzorg op de Veluwe.”

Bestuurder Margreeth Kasper de Kroon van de Zorggroep Noordwest-Veluwe is om meerdere redenen blij met de samenwerking: “Niet alleen omdat de medicatieveiligheid hiermee toeneemt, maar zeker ook omdat we gezamenlijk de verantwoordelijk nemen voor een goede kwaliteit van zorg aan kwetsbare ouderen op de Veluwe.”