zaterdag 2 maart 2024 Menu

Stadsgezichten trekt 3000 bezoekers

Succesvol debuut Podiumspektakel

Gepubliceerd:dinsdag 23 juni 2015

foto: Podiumspektakel.nl

Harderwijk - Drie goed bezochte voorstellingen met volle tribunes en een meelevend publiek hebben  Podiumspektakel ’Stadsgezichten’ afgelopen weekend tot een succes gemaakt. Met mooie indringende solo's kreeg het Harderwijker publiek te zien hoe de Harderwijkers toen leefden en woonden en dat er grote verschillen waren tussen de ’bourgeoisie’ en de vissers.

Schrijver/componist Bart Oenema had voor het tweeëneenhalf uur durende spektakelstuk voor alle ensembles een eigen muziekthema gekozen, waardoor de verhaallijn snel duidelijk wordt. Het verhaal draait om het leven in Harderwijk in de dagen dat soldaten zich aanmeldden voor het vreemdelingen legioen. Duizenden jonge mannen gaven hun handgeld vaak direct uit in de kroegen en de bordelen van de stad.

Hoofdrolspeler Maarten (Gerrit van den Berg) wil trouwen, een gezin stichten en een eigen boot hebben. Broer Robert (Bart Jansen) wordt verliefd op de vrouw van Maarten. De solo’s van Marieke (Marjolijn Bos) en Anna (Gabriëlle Noordmans) zorgden hier en daar voor een traantje. Met gevatte teksten en goed gespeelde scenes creëerden de spelers een ontspannen sfeer.

Regisseur Doris Goosen heeft samen met muzikaal leider Gerbrand van Kolck een jaar lang gerepeteerd aan het Podiumspektakel. Na afloop reageert zijn er enthousiaste reacties van het publiek. Niet alleen over de spelers, maar ook over muziek, decor, kleding, organisatie en de ontspannen sfeer op het Kloosterplein.