zaterdag 2 maart 2024 Menu

Start Voorleesseizoen in Bibliotheek

Leuke knutsel- en voorleesmidag voor kinderen

Gepubliceerd:dinsdag 1 september 2015

Harderwijk - Op zaterdag 16 september start het voorleesseizoen in Bibliotheek Harderwijk. Vanaf 14.00 uur mogen alle kinderen van 3 t/m 7 jaar komen luisteren naar gedichten, versjes en verhalen. Ook in het Servicepunt in Drielanden wordt er maandelijks voorgelezen en geknutseld.

Het voorleesseizoen start met een extra lange voorlees- en knutselmiddag! Daarna wordt er in Bibliotheek Harderwijk elke week op woensdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur voorgelezen en geknutseld. Soms met en thema, soms met het vertelkastje, een bewegingsspel of dans. Alle kinderen van 3 t/m 7 jaar mogen komen luisteren naar gedichten, versjes en verhalen. En dan na het voorlezen een half uurtje knutselen. Ook in het Servicepunt in Drielanden wordt er maandelijks voorgelezen en geknutseld op elke eerste woensdag van de maand van 16.30 – 17.30 uur.

Belang van lezen
Voorlezen is voor een kind heel belangrijk. Het is gezellig, maar ook van groot belang voor de ontwikkeling van het kind. Dat geldt voor alle kinderen. In de eerste levensjaren wordt de basis gelegd voor lezen en leesplezier. Kinderen die van jongs af aan zijn voorgelezen, zijn gemotiveerd om te leren lezen, ze blijken taalvaardiger te zijn, begrijpen teksten beter en hebben meer succes op school dan kinderen die niet of heel weinig zijn voorgelezen.

bron: Bibliotheek Harderwijk