zaterdag 2 maart 2024 Menu

Team Wings4Adri steelt de show in Breda

Honderdrieenvijftig hardlopers rennen voor Adri

Gepubliceerd:maandag 4 mei 2015

Harderwijk - Op zondag 3 mei werd er in Breda de Wings for Life Worldrun georganiseerd. Deze wereldwijde hardloopwedstrijd heeft als doel zo veel mogelijk geld op te halen om het onderzoek naar de behandeling van een dwarsleasie te bekostigen.

In 35 landen over de hele wereld werd gestart met een hardloopevenement. In Nederland was dit om 13.00 in de middag. Dat betekende dus dat er in enkele landen zelfs ’s nachts werd gelopen.
Vanuit Harderwijk liep het team Wings4A3 mee. Met maar liefst 153 deelnemers die zich allemaal op een speciale manier verbonden voelen met Adri de Visser en zijn vrouw Regine. De natuurfotograaf belandde door een noodlottig ongeval met een hoge dwarsleasie in een rolstoel.

Een gedeelte van de deelnemers had zich voorbereid door een hardloopcursus te volgen. Geheel vrijwillig werd er getraind onder bezielende leiding van Karin Huijzendveld, de Maxima loopgroep en het team van Fysio Totaal uit Harderwijk. Alle deelnemers hadden een prachtig hardloopshirt aan met daarop de naam van het team “Wings4A3” met de alom bekende afbeelding van de sneeuwuil, gefotografeerd door Adri. De shirts waren beschikbaar gesteld door Prima Projecten.


Vanaf thuisbasis Café Zeezicht in Breda vertrok iedereen naar de start. Het principe: Een half uur na de start vertrok er een Catch-car vanaf de finishlijn. Deze auto reed steeds iets sneller en zodra de auto een loper had gepasseerd, werd automatisch de chip in je startnummer gedeactiveerd. Tot de laatste deelnemer was ingehaald, duurde even, de laatste deelnemer die voor het team Wings4A3 liep, werd op 29,9 kilometer ingehaald.

Later in de middag was er nog een Kidsrun, voor alle deelnemers onder de 16 jaar. Daar verbaasden Sander en Koen Kampman uit het Harderwijkse team een ieder door er met de eerste en de tweede plaats vandoor te gaan bij de 5 kilometer.
Dank aan alle deelnemers en sponsoren die deze dag samen tot een enorm succes hebben gemaakt.