dinsdag 5 maart 2024 Menu

Toad the Wet Sprocket frontman Glen Philips in Estrado

Exclusief optreden in Nederland

Gepubliceerd:maandag 2 maart 2015

Harderwijk - Donderdag 19 maart treedt singer songwriter Glen Philips op in Estrado na negen jaar afwezigheid. De tour gaat door Europa en hij geeft een paar exclusieve optredens in Nederland. Glen Philips is een singer-songwriter met een uitgebreid oeuvre. Een mix van singer-songwriter-muziek en folk.

Met de band Toad The Wet Sprocket bracht Glen Philips acht succesvolle albums uit en scoorde diverse hits zoals “Something’s Always Wrong”, “All I Want” en (ook in Nederland) “Walk On The Ocean”. Eind jaren `90 gooide de band de handdoek in de ring en ging Phillips verder als singer-songwriter. Naast negen solo-albums werkte hij intensief samen met Nickel Creek en zij vormden samen de folk-acts “Mutual Appreciation Society” (2004) en “Works Progress Administration” (2008), beiden met gelijknamige albums.

In 2013 zag een nieuw album van Toad The Wet Sprocket het levenslicht, “New Constellation”, mede mogelijk gemaakt door een groot crowdfunding succes (meer dan $ 260.000 in enkele weken). Toad The Wet Sprocket tourde daarna uitgebreid met de Counting Crows door de Verenigde Staten en de band zette zich definitief weer op de kaart.

Het optreden is op donderdag 19 maart en begint om 20.30 uur. De toegang bedraagt € 6,00. Kaarten zijn te bestellen via www.estrado.nl