dinsdag 5 maart 2024 Menu

Toneelgroep Het Volk vaste gast in Catharinakapel

Tragi-komische zoektocht naar een oude liefde

Gepubliceerd:maandag 30 maart 2015

Harderwijk - Toneelgroep Het Volk staat op woensdag 8 april op de planken van de Catharinakapel. Al 25 jaar heeft de toneelgroep in Harderwijk een vaste schare bezoekers. Met de opvoering van Dwaallicht zetten zij trefzekere karakters neer in een tragi-komische zoektocht naar een oude liefde.

In ’Dwaallicht’ maakt het publiek kennis met burgerman Frans Laarmans, die na zijn kantoorarbeid op weg is naar huis. Het is een druilerige novemberavond. Laarmans koopt nog even een krant en het wachten is op de tram naar huis. Drie gekleurde, Afghaanse matrozen klampen hem aan. Hun schip, de ’Delhi Castle’, ligt in de haven. Ze tonen Laarmans een stukje karton met daarop gekrabbeld naam en adres van een meisje waarnaar ze op zoek zijn: Maria van Dam, Kloosterstraat 15.

In gebrekkig Engels vraagt een der zeelieden de weg en Laarmans doet zijn best het uit te leggen, maar zijn Engels schiet schromelijk tekort. Na een korte aarzeling besluit Laarmans om de drie de helpende hand te reiken en samen op zoek te gaan naar deze Maria. Wat volgt is een dooltocht door nachtelijk Antwerpen. Ze ontmoeten een aantal randfiguren die het er allemaal niet gemakkelijker op maken. Tijdens de zoektocht ontstaat tussen Laarmans en zijn oosterse metgezellen geleidelijk een ontwapenende verbondenheid.

Te zien op woensdag 8 april om 20.15 uur. Toegang: € 13,00 (voorverkoop) en € 15,00 aan de zaal. Kaarten zijn te bestellen via www.catharinakapel.nl.

Catharinakapel
Klooster 1
3841 EN Harderwijk