zaterdag 2 maart 2024 Menu

Tonny Neef doceert Masterclass Musical

Inlevingsvermogen belangrijk op de planken

Gepubliceerd:maandag 14 september 2015

foto: Cultuurkust

Harderwijk - Afgelopen vrijdag 11 september gaf musicalster Tony Neef bij Cultuurkust een Masterclass Musical. Een lied overbrengen vraagt volgens Neef geen groot zangtalent, maar inlevingsvermogen en keuzes in het spel.

Tien amateur zangers zochten verdieping in de Week van de Amateurkunst. Tony Neef werd door Cultuurkust naar Harderwijk gehaald in samenwerking met entertainmentbedrijf Shows & Events. De musicalster schitterde onder andere in Miss Saigon, Sweet Charity en Sonneveld de musical. Voor de laatste twee werd Neef genomineerd voor een Musical Award voor Beste Mannelijke Hoofdrol.

“Het interesseert mij geen ene reet of je mooi kunt zingen. Ik zal er niet op letten”, begon Neef zijn masterclass. Een lied overbrengen vraagt volgens hem geen groot zangtalent, maar inlevingsvermogen en keuzes in het spel.

De tien jaar jonge Lars wilde dolgraag met Tony Neef een duet zingen. En hoewel de masterclass gericht was op een solo nummer, zong Tony in de toegift van Lars de tweede stem.

De masterclass musical is onderdeel van de Week van de Amateurkunst. De week is bedoeld om verdieping en expertise te bieden aan fotografen, zangers, schrijvers, koren en acteurs.  uit het amateurveld krijgen dit vanuit Cultuurkust aangeboden.