zaterdag 2 maart 2024 Menu

Transporteur Ploeger investeert in nieuwe boordcomputers

Nieuw systeem traint chauffeurs en optimaliseert dienstverlening

Gepubliceerd:woensdag 18 maart 2015

foto: Marcel Klosowicz

Harderwijk - Transportbedrijf Ploeger Logistics is sinds begin dit jaar gestart met het vervangen van alle boordcomputers in haar vrachtwagenpark. Met deze oplossing wil de Harderwijkse transporteur de dienstverlening richting klanten optimaliseren en chauffeurs trainen om energiezuinig te rijden.

"Via onze webportal hebben opdrachtgevers direct inzicht in de bezorgtijd en de inhoud van hun levering, maar ook inzage in laad- en levertijden. Daarmee geven we als logistiek dienstverlener ons streven naar operational excellence nog meer vorm”, vertelt Ronald Bos, manager wagenpark, inkoop en facilitair bij Ploeger Logistics. “De chauffeurs kunnen sneller en efficiënter werken en de navigatie is helder en prettig in gebruik. De driversscorecard coacht de chauffeur tijdens de route, als het gaat om remmen en brandstofverbruik.”

De informatie wordt gebruikt om de dienstverlening inzichtelijker te maken en de logistieke processen verder te optimaliseren. Marco Nijssen, accountmanager bij Trimble Transport & Logistics: "Klanten willen steeds vaker en nauwkeuriger updates krijgen over hun levering. Het systeem werkt bovendien prettiger voor chauffeurs, vanwege de directe respons van de schermen, snelle processoren, digitaal uitlezen van bestuurderskaarten en heldere trucknavigatie. De navigatie houdt bijvoorbeeld rekening met hoogte- en breedtebeperkingen voor vrachtwagens en maakt een nauwkeurige inschatting van de aankomsttijd mogelijk.”

Ronald Bos verwacht dat in het eerste kwartaal alle ruim 180 vrachtwagens zijn voorzien van het nieuwe systeem.

Bron: website Ploeger Logistics