zondag 21 juli 2024 Menu

Verhaal van de stad promoot Harderwijk

College omarmt Verhaal van de Stad

Gepubliceerd:maandag 22 december 2014

HARDERWIJK - Stichting Verhaal van de Stad gaat de boer op met Harderwijk. De stad moet beter verkocht worden zodat dagjesmensen en toeristen Harderwijk gaan ontdekken. 

Het Verhaal van de Stad is een initiatief van diverse organisatie en ondernemers vanuit Harderwijk. Eerder zijn er gesprekken geweest tussen burgemeester Harm Jan van Schaik en de diverse organisaties en ondernemers. Uit die gesprekken bleek dat er behoefte was aan een gezamenlijke gedragen lijn in de promotie. Die gesprekken hebben met het initiatief van het Stadsmuseum voor een promotieconcept “Huis van de Stad’ uiteindelijk geleid tot het ‘Verhaal van de Stad’. Het gaat daarbij om een spannende binnenstad, het bosrijke achterland, het water en het Dolfinarium, waarbij de bezoeker in de gemeente van harte welkom is.

De stichting Verhaal van de Stad coördineert activiteiten en zorgt voor verbinding. “Het Verhaal van de Stad is een opmaat naar een sterke promotie van de gemeente, ook op andere thema’s. Ik hoop dat nog meer organisaties in onze gemeente zich aansluiten bij het prachtige initiatief”, aldus burgemeester Harm Jan van Schaik.

Het college verwacht veel van het verhaal. Het is gericht op meer bezoekers in Harderwijk voor een dagje uit, een weekendje weg of een langere vakantie. Daarnaast verwacht het college ook een toename van werkgelegenheid in de recreatiesector. “Het Verhaal van de Stad past binnen het speerpunt van het college over recreatie en toerisme. We moeten nu aan de slag!”, aldus een enthousiaste wethouder Christianne van der Wal.