vrijdag 14 juni 2024 Menu

Verstandelijk gehandicapten aan de slag in Dolfinarium

Dagbesteding op geweldige werkplek

Gepubliceerd:maandag 1 juni 2015

foto: Dolfinarium

Harderwijk - Dolfinarium Harderwijk en ’s Heeren Loo Zorggroep werken momenteel samen om verstandelijk gehandicapten te laten werken in het zeezoogdierenpark. Door deze samenwerking krijgen mensen met een verstandelijke beperking nieuwe mogelijkheden om mee te doen in de maatschappij.

Vanuit hun dagbesteding zijn er momenteel drie mensen in het Dolfinarium aan het werk. "Momenteel vinden er verschillende gesprekken plaats, dus de komende maanden worden meer mensen met een verstandelijke handicpa ingezet", aldus persvoorlichtster Lisette Kars. 

Vanuit de ’s Heeren Loo Zorggroep wordt het trio begeleid door twee activiteitenbegeleiders van 's-Heerenloo, die speciaal hiervoor door het Dolfinarium in dienst zijn genomen.Zij coördineren ook de samenwerking. “Wij vinden het belangrijk dat ons personeelsbestand een brede afspiegeling van de samenleving weergeeft”, zegt Adriaan Bruinink, HR manager van het Dolfinarium. "De nieuwe medewerkers leren niet alleen nieuwe werkzaamheden aan, maar ook verschillende omgangsvormen met collega’s en gasten van het dierenpark.

Monique Wesseling, manager primair proces ’s Heeren Loo Zorggroep vindt het prachtig dat het Dolfinarium haar poorten openstelt voor mensen met een beperking. "De cliënten zijn erg enthousiast en krijgen zo de kans om mee te doen in de maatschappij en hun eigen bijdrage daaraan te leveren. De cliënten hebben ook heel erg veel te bieden.

Ramona van Grol is een van de cliënten van ’s Heeren Loo die aan de slag gaat in het Dolfinarium: “Wie wil er nou niet zo dicht bij de dieren werken?"