zaterdag 2 maart 2024 Menu

Vierde editie Veluwe Games

Sporten en bewegen voor kwetsbare mensen

Gepubliceerd:woensdag 16 september 2015

foto: Martin van de Rijt

Harderwijk - Vrijdag 25 september a.s. gaan de Veluwe Games weer van start. Op de velden van Zwart-Wit '63 aan de Parkweg wordt aan kwetsbare burgers van de Noord-Veluwe een uitdagend sportprogramma aangeboden, om hen een feel good-moment te laten beleven.

Het regionale sportevenement staat niet op zichzelf, maar vormt een onderdeel van bestaande plannen om Sport en Bewegen voor de gehele doelgroep Maatschappelijke Zorg toegankelijk(er) te maken. De organisatie onderschrijft het belang van Sport en bewegen en werkt aan een succesvolle sportdag vol ‘feel-good’ momenten voor alle deelnemers.

Naast reguliere sporten zoals voetbal en volleybal, kunnen deelnemers meedoen aan Highland games, sumo-worstelen en kickboksen. Alle deelmers worden ondersteund door professionals uit de diverse takken van sport, die zich voor deze dag geheel belangeloos inzetten.

Doelgroep zijn mensen vanaf 16 jaar die zich in een kwetsbare positie bevinden, zoals mensen met psychische of sociaal maatschapppelijke problemen, mensen met een uitkering of mensen die ver van de arbeidsmarkt afstaan, of het sociale netwerk van kwetsbare mensen.

Tot op heden organiseerden de MZ-instellingen sportactiviteiten voor hun eigen cliënten. Om de mogelijkheden en het aanbod van sportactiviteiten te vergroten bundelen zij inmiddels hun krachten om tot een gezamenlijk sportprogramma te komen. Een programma dat op den duur aan wil sluiten op reguliere sportverenigingen.

Bedrijven die de Veluwe Games willen sponsoren kunnen zich opgeven via 0611387056 of via kees@veld42.nl

bron: Veluwe Games