zaterdag 2 maart 2024 Menu

Vijftig jaar geschiedenis Dolfinarium in boekvorm

Presentatie door Theo Bakker in bieb

Gepubliceerd:maandag 29 juni 2015

Harderwijk - Op zaterdag 18 juli organiseert Bibliotheek Noordwest Veluwe in haar vestiging in Harderwijk een presentatie van het boek Vijftig jaar Dolfinarium. Samensteller en schrijver Theo Bakker verzorgt de presentatie.

Op 8 juli 2015 bestaat het Dolfinarium in Harderwijk vijftig jaar. Reden voor een jubileumboek vond ook Maria Baron, die jarenlang aan het Dolfinarium was verbonden en een omvangrijk archief heeft bijgehouden. Alle folders, kaartjes en stukken in de krant zijn bewaard en ingeplakt en zodoende is een enorme database ontstaan.

Dit archief vormde voor samensteller en schrijver Theo Bakker de basis voor het boek Vijftig jaar Dolfinarium. Vijftig jaar Dolfinarium laat het begin en de ontwikkeling van het zeezoogdierenpark zien en geeft een beeld van haar bijzondere bewoners. Wie kent nog Igor, Natasja en de orka Gudrun, en de bijzondere dolfijnen Moby Dick en Skinny?

Vijftig jaar geschiedenis kent ‘ups en downs’ die allemaal in dit boek zijn beschreven. Aandacht is er ook voor de opvang van zeezoogdieren SOS Dolfijn en Stichting Sam. Verder komen medewerkers aan het woord die al jarenlang aan het Dolfinarium zijn verbonden.

Vijftig jaar Dolfinarium bevat uniek fotomateriaal en is een musthave voor liefhebbers van de geschiedenis van Harderwijk. Het boek wordt uitgegeven door de Harderwijk Reeks en is gedrukt bij Drukkerij Wedding. Het boek kost €14,95 en is vanaf 9 juli te koop bij de boekhandels, het Stadsmuseum en bij het Dolfinarium zelf.

Theo Bakker presenteert het boek op zaterdag 18 juli in Bibliotheek Harderwijk. Deze presentatie begint om 11.00 uur en de toegang is gratis. Direct na de presentatie kunt u het boek ook bij de schrijver kopen en laten signeren.