zaterdag 2 maart 2024 Menu

Vischafslag Harderwijk zoekt geld voor dakpannen

Sponsoractie voor Vischafslag en Botterwerf gestart

Gepubliceerd:dinsdag 16 december 2014

HARDERWIJK - De plek staat vast, het ontwerp is klaar, nu het geld nog. Naast de molen in de oude vissershaven moet de nieuwe Botterwerf en Vischafslag komen. Maar er moeten nog 9.586 dakpannen worden verkocht.

Binnenkort wordt de grond bouwrijp gemaakt en na de winter wordt met de bouwwerkzaamheden begonnen. Voor dat moment aanbreekt moet er nog veel gebeuren. Er is nog geld nodig voor de bouw. Er zijn al veel bijdragen en toezeggingen ontvangen, maar dat is nog niet voldoende.
Om bijdragen van particulieren en bedrijven te vragen wordt een Dakpannenactie georganiseerd. In totaal zijn er 9.586 dakpannen nodig om zowel de Vischafslag als de Botterwerf “Onder Dak” te brengen. Die dakpannen worden nu symbolisch te koop aangeboden voor een bedrag van € 10,00 per dakpan.

Met het “doneren” van een dakpan kunnen Harderwijkers de bouw van de Vischafslag en Botterwerf steunen. Alle dakpannen worden aan de achterzijde van een nummer voorzien en dat nummer wordt na betaling toegewezen aan de donateur en vermeld in een speciaal Dakpanregister. De bijdrage kan ook anoniem worden vermeld in het register.

De dakpan-certificaten worden aangeboden door de vrijwilligers van de Stichting Vischafslag en van de Botterstichting. Ze kunnen ook worden besteld via de website www.vischafslagharderwijk.nl/acties.

De dakpanactie heeft tot toe al veel sympathie opgeleverd. Inmiddels zijn de eerste 1.000 dakpannen al verkocht en via de website: www.vischafslagharderwijk.nl zijn ook diverse aanmeldingen ontvangen.