dinsdag 3 oktober 2023 Menu

Visserijdagen en Aaltjesdagen gaan samen verder

De twee grootste Harderijkse evenementen gaan samen verder

Gepubliceerd:dinsdag 6 januari 2015

HARDERWIJK - De stichtingen Aaltjesdagen en Visserijdagen willen samen de Visserijdagen en Aaltjesdag gaan organisereren in nog maar één weekend. Op 12 en 13 juni wordt dit jaar zowel de Visserijdag als Aaltjesdag gehouden. 

Beide evenementen bestaan al tientallen jaren lang, maar het teruglopend aantal sponsoren maakt het moeilijk om deze evenementen te organiseren. Aaltjesdagen werd een aantal jaar terug al 'gered' doordat de gemeente Harderwijk bijsprong.

De besturen van beide stichtingen hebben nu besloten om samen de evenementen te organiseren. Ze gaan samenwerken, maar de eigen identiteit wordt ook behouden. Het verbindende thema is het verleden van Harderwijk en de visserij. Het betekent dat dit jaar het tweede weekend van juni de beide activiteiten gezamenlijk worden georganiseerd op de Boulevard, het Strandeiland, het plein van de Grote Kerk, de Vischmarkt en de havenkades en de Vissershaven.

De traditionele Harderwijker zeilwedstrijd met authentieke Zuiderzeebotters, de zogenaamde Harderwijker Bokkingrace, wordt op vrijdag 12 juni wordt gevaren.