zaterdag 2 maart 2024 Menu

Vragen over uitstel woningbouw Waterfront Harderwijk

Gemeentebelang Harderwijk bang voor verdere vertraging

Gepubliceerd:dinsdag 9 december 2014

HARDERWIJK - De Harderwijkse politieke partij GemeenteBelang, is verbaasd over het plotselinge uitstel van de bouw van de eerste woningen in het Waterfront. De aannemer blijkt broddelwerk afgeleverd te hebben.

Al sinds oktober staat de betonnen constructie van de de eerste vier huizen eenzaam in het Waterfront. De onderaannemer van het bouwbedrijf Koopmans blijkt een slechte kwaliteit beton te hebben geleverd. De oplevering van de eerste woningen wordt nu met minstens drie maanden uitgesteld.

Dat is een flinke tegenvaller voor het enorme bouwproject. Voor het gebrek aan communicatie over de slechte kwaliteit prefab is GemeenteBelang een doorn in het oog. De partij wil graag dat er op tijd geinformeerd wordt. In dagblad De Stentor liet wethouder Pieter Teeninga weten dat de volgende fase geen vertraging oploopt. Maar veel vertrouwen heeft GemeenteBelang daar niet in gezien de vragen aan het college. De wethouder heeft vertrouwen dat er geen verdere vertraging zal zijn, maar GB wil graag weten waar dat vertrouwen op is gebaseerd.

Het college van B&W zal binnen zes weken de vragen beantwoorden.