zaterdag 2 maart 2024 Menu

Waanzin in de letteren

Boekenweek 2015

Gepubliceerd:maandag 9 februari 2015

Harderwijk - Van 7 tot en met 15 maart vindt de Boekenweek 2015 plaats. Het thema is Waanzin in de letteren. Dit jaar schrijft de Belgische schrijver/dichter Dimitri Verhulst het boekenweekgeschenk van de boekhandel. Bibliotheek Noordwest Veluwe speelt in op de Boekenweek en organiseert dit jaar 2 filmvoorstellingen en 3 literaire Boekenweeklezingen van Anna Enquist, Griet Op de Beeck en Arthur Japin.

In de Boekenweek staat dit jaar literaire (non-) fictie centraal. In 2015 is het thema Waanzin in de letteren. Rondom de Boekenweek nodigt Bibliotheek Noordwest Veluwe 3 auteurs uit die hun literaire sporen ruimschoots hebben verdiend. In de regio harderwijk verrassen Anna Enquist, Griet Op de Beeck en Arthur Japin het lezerspubliek en recesenten door hun bijzondere literaire werk. Op verschillende locaties komen zij vertellen over hun werk en nemen u mee in de 'Waanzin in de letteren', het thema van de Boekenweek 2015. Kijk op bit.ly/BoekenweekLezingen voor meer informatie.

Agenda:

• 5 maart Anna Enquist in Theater Stroud in Putten

• 10 maart Griet Op de Beeck in De Dialoog in Ermelo

• 17 maart Arthur Japin in Veluvine in Nunspeet

Wilt u alle 3 de lezingen bijwonen voor een gereduceerde prijs? Dat kan! Als u zich meldt vóór 15 februari via kaartverkoop@bibliotheeknwveluwe.nl met opgave van uw lenersnummer dan krijgt u een toegangskaart voor alle 3 de lezingen voor de prijs van 2 en betaalt u slechts €24,- in plaats van €36,-.

Filmvoorstellingen

In samenwerking met Filmhuis Harderwijk organiseert Bibliotheek Noordwest Veluwe 2 filmvoorstellingen van de film De helaasheid der dingen in de Catharinakapel. Dit is de verfilming van het gelijknamige boek van Dimitri Verhulst. Deze film kunt u zien op 7 maart en 9 maart om 20.15 uur. Kaarten hiervoor kosten voor Bibliotheek- en Filmhuisleden € 7,00 (voor niet-leden € 9,00) en zijn te koop via www.filmhuisharderwijk.nl.

Boekenweekbundel

Komt u tijdens de Boekenweek ook nog in Bibliotheek Noordwest Veluwe dan ontvangt u een mooi cadeau, nl. de Boekenweekbundel Te gek voor woorden. In deze bundel nemen prominente Nederlanders, waaronder Ronald Giphart en Christine Otten u mee op reis naar hun meest waanzinnige ervaring.