dinsdag 3 oktober 2023 Menu

Waar u op moet letten bij de WOZ-beschikking

WOZ-waarde onder de loep

Gepubliceerd:woensdag 25 februari 2015

Harderwijk - De komende weken valt de WOZ-beschikking en de aanslag gemeentelijke belastingen weer op uw deurmat. De WOZ-waarde wordt jaarlijks door de gemeente vastgesteld. Waar moet u op letten? Een kort overzicht.

Het te betalen bedrag aan onroerende zaak belasting is afhankelijk van de waarde van een huis (WOZ-waarde). De te ontvangen beschikking gaat over de vastgestelde waarde op 1 januari 2014.

De WOZ-waarde van een huis wordt elk jaar opnieuw bepaald en is onder andere afhankelijk van de ligging van de woning, woningtype, perceeloppervlakte en de staat van onderhoud. Verder wordt de gemiddelde verkoopwaarde van vergelijkbare woningen meegenomen in de taxatie en bekijkt een taxateur websites van makelaars of gaat ter plaatse kijken. Om te weten welke gegevens voor de woning gebruikt zijn, kan bij de belastingbalie van de gemeente een taxatieverslag worden opgevraagd.

Heeft u twijfels over de vastgestelde WOZ-waarde dan kan contact worden opgenomen met de belastingtelefoon van de gemeente: 0341 411 422. Daarnaast kan schriftelijk bezwaar gemaakt worden binnen 6 weken na de ontvangen beschikking.

De waarde voor woningen in Harderwijk is tot 2015 gemiddeld gedaald met 3,0%. Naast de trend van 1,25%, wordt een extra verhoging van de OZB doorgevoerd van 4,5% voor woningen. Op de belastingbalie is alle informatie na te lezen en kan met uw Digid-code de beschikking en het taxatieverslag bekeken worden.

http://www.harderwijk.nl/leven/snel-regelen_215/product/belastingbalie_723.html?pk_campaign=Redirects&pk_kwd=belastingbalie

Bron: Gemeente Harderwijk