zaterdag 2 maart 2024 Menu

Week van de Lentekriebels bestaat 10 jaar

Landelijke projectweek informeert over relaties en seksualiteit

Gepubliceerd:maandag 16 maart 2015

Harderwijk - Rutgers WPF organiseert van 16 t/m 20 maart 2015 voor de tiende keer de Week van de Lentekriebels. Tijdens de Week van de Lentekriebels geven basisscholen elke dag les over relaties en seksualiteit. GGD Noord- en Oost-Gelderland ondersteunt scholen voor de zevende keer bij deze landelijke projectweek voor het basisonderwijs.

Tijdens de Week van de Lentekriebels gaat het in groep 1 t/m 8 onder meer over kriebels in je buik, vriendschap, weerbaarheid, puberteit, waar baby’s vandaan komen en respect voor een ander. Dat gebeurt op een manier die bij de leeftijd en de belevingswereld van de kinderen past en aansluit bij hun relationele en seksuele ontwikkeling. Leerlingen ontwikkelen positieve normen en waarden met respect voor diversiteit.

Zestien basisscholen uit de regio Noord- en Oost-Gelderland doen mee aan deze landelijke projectweek. De GGD ondersteunde scholen op twee manieren. Leerkrachten konden als voorbereiding een docententraining bijwonen. Daarnaast konden scholen een medewerker van de GGD uitnodigen voor een ouderavond. Hij vertelde over het belang van relationele- en seksuele vorming, de seksuele ontwikkeling bij kinderen en de seksuele opvoeding. Er was tijd voor het uitwisselen van ideeën en ervaringen aan de hand van voorbeelden.

De Week van de Lentekriebels pakt in het jubileumjaar uit met een speciaal Lentekriebelslied. Dit lied, gezongen door Pepijn Gunneweg (presentator BZT show en Klokhuis) en Anniek Pheifer (Klokhuis en Het Nationale Toneel), gaat over verliefd zijn en verkering vragen. Tijdens de landelijke opening op 16 maart kijken, zingen en dansen de kinderen met de hele school op het Lentekriebelslied.

Bron: GGD Noord- en Oost Gelderland