zaterdag 2 maart 2024 Menu

Wilders krijgt spreektijd in Zeewolde

"Bezorgde bewoners krijgen hart onderriem"

Gepubliceerd:vrijdag 4 september 2015

foto: NOS

Zeewolde - PVV-politicus Geert Wilders maakte gisteren gebruik van de spreektijd tijdens de gemeenteraadsvergadering in Zeewolde waarin over de komst van een opvanglocatie van asielzoekers werd gesproken.

Meer dan gewone belangstelling dan tijdens een reguliere raadsvergadering. Zowel de komst van een opvanglocatie voor 900 asielzoekers alsook de komst van PVV-voorman Geert Wilders hield de gemoederen in Zeewolde bezig. Vanwege het grote aantal belangstellenden was in het gemeentehuis van Zeewolde een extra zaal ingericht. De spreektijd gebruikte de landspoliticus om "bezorgde bewoners een hart onder de riem te steken."

Volgens een door Wilders aangehaalde lokale peiling verzet meer dan zestig procent van de inwoners van de Flevolandgemeente zich tegen de komst van een nieuw AZC. Naast Wilders maakten nog tien mensen gebruik van de spreektijd, waaronder het kamerlid Kuzu (DENK). "De komst van Wilders is met heel veel tamtam aangekondigd en ik wil het tegengeluid laten horen", zei Kuzu bij aankomst. "Als we naar de wereld kijken, de plaatjes die binnenkomen, kan dan niemand onberoerd laten."

bron: NOS