zaterdag 2 maart 2024 Menu

Winterwonderland in Harderwijks Hortuspark open

Glijden in het KinderWinterWonderland

Gepubliceerd:maandag 15 december 2014

HARDERWIJK - Het Hortuspark wordt vanaf 19 december Winterwonderland voor kinderen. De glijbaan voor de kids staat al klaar.

Harderwijk is nu al een paar weken in winterse kerstsferen. Daar wordt deze kerstvakantie een schepje bovenop gedaan. Het Hortuspark verandert vanaf vrijdag in een Winterwonderland voor kinderen. Op een steenworp afstand dus van de ijsbaan op de Markt.

Voor kids van 5 jaar en ouder is er weer een 40 meter lange glijbaan waar je met een tube band afglijdt. Afgelopen jaar is er meer dan 17.000 keer gegleden. Vandaar dat er dit jaar weer zo’n gave glijbaan komt. Vanaf vrijdag 19 december 13.30 uur roetsj je twee weken lang tijdens de kerstvakantie van deze mooie hoogte. Korfbalvereniging CKV Unitas-Perspectief zorgt er met haar vrijwilligers voor dat alles van 10.00 tot 21.00 uur gladjes en veilig verloopt.

Op www.harderwijkopijs.nl/openingstijden vind je de openingstijden van de glijbaan die gelijk zijn aan die van de ijsbaan. Dus kom ook roetsjen. Naast elkaar en om het hardst naar beneden, daarna wil je gewoon nog een keer. En nog een keer. En nog een keer.

Genieten voor de kleintjes
Dit jaar staan er ook tal van andere belevenissen om de glijbaan heen opgesteld. Zo vertoon je je kunsten in de echte iglo springkussen. Ook is er een hele hoge Wishtree (kerstwensboom) bemand door de Lions Harderwijk waar je je kerstwens of herinneringskaart in kwijt kunt. Voor de allerkleinsten staan er winterse wipkippen klaar en draaien zij een rondje in een prachtige draaimolen. 

Op zondag 21 december van 17.30 tot 18.00 uur is er een trekkersdienst bij deze Kerststal georganiseerd door de gezamenlijke kerken. Neem je klapstoeltje, thermoskan met chocomel en lampion of lichtje mee en beleef de Kerst in het sfeervolle Hortuspark.