dinsdag 4 oktober 2022 Menu

Komend weekend start Uit Harderwijk

Kunst in de binnenstad en Sterren op het Doek

Gepubliceerd:maandag 31 augustus 2015

foto: Centrum Management

Harderwijk - Zaterdag 5 september a.s. start het nieuwe culturele seizoen in Harderwijk. De seizoensopening wordt georganiseerd door alle culturele instellingen van Harderwijk samen. De activiteiten van UIT Harderwijk zijn bijna allemaal gratis en voor iedereen toegankelijk.

Wat eens begon als een klein podium op de markt en een paar informatie stands is uitgegroeid tot een evenement met zes verschillende binnen podia, een kunstmarkt en vele bekende namen. Muziek van Go South, Shoutin’ Red en de popschool, wordt afgewisseld met theater en cabaret van onder anderen Silvester Zwaneveld, Theater Werkplaats Harderwijk en het kerst theater diner musical Scrooge.

De hele dag door zullen er rond de Smeepoortenbrink en het Kloosterplein in Harderwijk verschillende culturele activiteiten zijn. Een kunstmarkt met ruim 30 kunstenaars, een editie van de Harderwijkse “Sterren op het Doek” met Koos Alberts en niet te vergeten schrijfster Nanda Roep.
Zij zal in de voorleestent met de kinderen zakjes boekenfrietjes van Plaza Patatta versieren en vullen. De kunstmarkt vindt plaats van 10.00 - 17.00 uur in de Smeepoortstraat. Sterren op het Doek start om 12.00 uur bij Gallerie Arnieri.

Naast de voorleestent staat er voor het hele gezin een Theaterwagen van Stichting Jeugdtheater en is er een gratis les ouder-/peuterdans voor de allerkleinste.

Kijk voor het hele programma en voor jouw gratis cabaretkaartjes op: www.uitharderwijk.nl