dinsdag 5 maart 2024 Menu

Zigeunerklanken Para Eterno in Catharinakapel

Hartverwarmende gitaar- en cellomuziek

Gepubliceerd:maandag 4 mei 2015

Harderwijk - Het laatste concert voor de zomer in de Catharinakapel staat op vrijdag 22 mei in het teken van salon- tot meeslepende zigeuner muziek met het duo 'Para Eterno'.

Miguel en Leontien Stordiau (zanger/gitarist & celliste) vormen het duo 'Para Eterno'. Ze spelen samen sinds 2001 en hebben, voordat ze dit duo vormden, verschillende muziekstijlen gespeeld, onder andere Spaans, Zuid-Amerikaans, klassiek, zigeuner- en salonmuziek.

Miguel is de zoon van violist Roma Mirando. Roma, die in 1962 overleed, was primás van het beroemde zigeunerorkest Tata Mirando. Miguel speelde onder andere acht jaar als zanger/gitarist in de Spaans, Zuid-Amerikaanse band Los Gitanos.

Ingetogen klanken, weemoedige stem, schoonheid van twee muzikanten, huilende cello, verwarmende gitaar, opzwepend tempo, schoonheid van eenvoudige klanken, concert voor twee verliefden die houden van het leven.

Het optreden begint om 20.15 uur op vrijdag 22 mei. De toegang bedraagt € 8,00 (voorverkoop) en € 10,00 aan de zaal. Kaarten zijn te bestellen via www.catharinakapel.nl.