Collectief Zeewolde verslaat beter TAVV

Beter voetballend TAVV krijgt te weinig

Gepubliceerd:maandag 23 februari 2015

Stefan van Essen Fotografie

Zeewolde - In een aantrekkelijk duel heeft Zeewolde de volle buit binnen gehaald tegen TAVV. Een beter voetballend TAVV had in de eerste 10 minuten met 0-2 voor kunnen staan, maar verzuimde de kansen te benutten. Ook een toegekende strafschop hielp de ploeg uit Ter Aar niet verder.

Al in de 25e minuut verloor Zeewolde Roan Fokker met een dijbeenblessure. Melvin Coker was zijn succesvolle vervanger. Jeffrey Bras en Pino Wouters incasseerden allebei een gele kaart. Voor Jeffrey Bras betekent dit een automatische schorsing van één wedstrijd.

Na de rust probeerde TAVV alsnog de winst binnen te halen, maar kreeg het deksel op de neus. In de 53e minuut scoorde Melvin Coker zeer beheerst op aangeven van Pino Wouters de 1-0. Zeewolde kreeg daarna zelfs nog mogelijkheden om vanuit de omschakeling de 2-0 te scoren.
De grootste kans was voor TAVV in de 84e minuut ging de bal op de stip voor een vermeende handsbal van Jasper van Scherrenburg. Invaller Lyndon de Bruijn schoot de bal snoeihard op de buitenkant van de paal.

In de 87e minuut was de laatste echte kans van de wedstrijd voor Luca Rempf, invaller aan de kant van Zeewolde. Na een fraaie combinatie van Pino Wouters en Melvin Coker, die de bal klaarlegde voor de instormde Rempf, verdween het gehaaste schot over het doel. Illustratief voor het collectief was de aanwijzing van Ramon Chaigneau als man-of-the-match. Het hadden net zo goed drie andere spelers kunnen zijn.

Zeewolde pakte met een collectieve prestatie de volle winst. Hierdoor stijgt de ploeg een plaats op de ranglijst en passeert FC Aalsmeer. VV Zeewolde heeft nu 9 punten voorsprong op de nummer 11 van de ranglijst (de nummers 11 en 12 spelen nacompetitie). De bonuspunten van vandaag gaan mee naar Argon waar zonder druk gespeeld kan worden.