zondag 28 april 2024 Menu

Zwak Zwart Wit '63 ten onder in en tegen Stroe

Gepubliceerd:maandag 14 september 2015

Harderwijk - Na een saaie eerste speelhelft wist Zwart Wit '63 in en tegen Stroe ook in het tweede bedrijf geen potten te breken. Het zwakke optreden van de Harderwijkers resulteerde in een 2-1 verlies.

Na de overwinning tegen Vierhouten ’82 en na een goede trainingsweek waren de verwachtingen vooraf tegen vv Stroe hooggespannen. Maar als snel na het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat Zwart Wit’63 een lastige middag zou krijgen. En zonder de tegenstander te kort te willen doen, dit lag vooral aan Zwart Wit’63 zelf.

Teveel spelers bleken (ver) onder hun niveau te spelen. In de eerste helft gebeurde weinig wat het vermelden waard was. Beide ploegen hanteerden veel de lange bal. Zwart Wit’63 was zelden bij machte om een goede aanval op te zetten. De 0-0 ruststand was dan ook niet verrassend.

In de tweede helft wist Zwart Wit’63 na 5 minuten op voorsprong te komen. Een vrije trap van Fred van Loo werd door iedereen gemist en verdween onverwachts in de verre hoek tegen de touwen: 0-1.

Lang kon Zwart Wit’63 niet van de voorsprong genieten. En de manier waarop de tegentreffer viel kan typerend genoemd worden voor het spel van Zwart Wit’63. Een even onnodige als onbesuisde trap van een verdediger van Zwart Wit’63 viel hoog in het eigen 16-meter gebied. De aanvaller van vv Stroe was vervolgens alerter dan de verdediging van Zwart Wit’63 en kon de bal onhoudbaar achter keeper David Houtman koppen: 1-1.

De gelijkmaker leidde een periode in waarin de thuisploeg vooral uit corners aantal keren gevaarlijk werd. Een hoekschop was ook de aanleiding tot de voorsprong van Stroe. In de 70e minuut werd een corner in één keer in het doel van Zwart Wit’63 gekopt: 2-1. In de laatste 20 minuten van de wedstrijd drong Zwart Wit’63 nog wel aan, maar het echte geloof in een overwinning was er deze middag eigenlijk nooit.

Toen de matige scheidsrechter voor de laatste keer floot, kon alleen maar geconcludeerd worden dat Zwart Wit’63 terecht had verloren en dat de oorzaak van de nederlaag volledig bij Zwart Wit’63 zelf gezocht mocht worden.

Opstelling: David Houtman, Bas van Loo, Niels van de Ven, Maarten Praamstra(60e minuut Rick Groeneveld), Haroen Sirat, Sander Bruinink (70. Jordao Lisapaly), Hassib Qoraishi, Jordy Ernsten, Fred van de Loo, Bart Mous, Kadir Colak (65. Romin Ahmadi).

verslag: Harold van den Os