Zeewolde kan Woudenberg niet van winst afhouden

Blauwwitten opnieuw in eigen huis ten onder

Gepubliceerd:maandag 30 maart 2015

archieffoto: Stefan van Essen

Zeewolde - Na een gelijkopgaande strijd in de eerste helft met een 1-1 ruststand, kreeg Zeewolde toch een nederlaag te slikken. In de 88e minuut maakt één van kleinste spelers van het veld met een kopbal de 1-2 en kreeg Zeewolde in eigen huis opnieuw de kous op de kop.

Zeewolde begon goed aan de wedstrijd en stoorde voortdurende de opbouw van achteruit bij Woudenberg. Hierdoor dwong het Woudenberg om veelvuldig voor de lange bal te kiezen. Dat leverde Woudenberg echter geen grote kansen op. Tussen de 13e en 18e minuut gebeurde er ineens van alles. Woudenberg-aanvaller Kevin Bakker schoot vanaf 25 meter net naast het doel van doelman Van Barneveld. Een minuut later ranselde Van Barneveld een vrije trap van Kevin Bakker uit de kruising. In de 18e minuut eindigde een aanval van Woudenberg in het centrum van de Zeewolder verdediging. Scheidsrechter Snoek floot niet voor buitenspel, maar liet Zeewolde de aanval overnemen. Vervolgens werd een trap van achteruit niet goed beoordeeld door de verdediging van Woudenberg, waardoor Pino Wouters oog in oog met Woudenbergs' sluitpost kon komen. Wouters bleef koel en tekende beheerst de 1-0 aan.

Zeewolde leek met een 1-0 voorsprong te gaan rusten tot in de 41e minuut Jasper van Scherrenburg werd bestraft voor een lichte overtreding. Joey Kooy joeg de bal van ongeveer 20 meter snoeihard door de muur en verraste daarmee Zeewoldes doelman Van Barneveld totaal: 1-1. Zeewolde raakte hierdoor totaal van slag en mocht blij zijn dat Korthuis in de 44e minuut de bal uit het doel trapte en daarmee een achterstand voor Zeewolde voorkwam.

Het eerste kwartier na rust gebeurde er, behoudens twee gele kaarten, niets noemenswaardigs. Was Zeewolde in de eerste helft nog in staat om bij voortduring de achterste lijn van Woudenberg op te jagen, in de tweede helft kwam daar niet veel meer van terecht. Ondanks de niet aflatende inzet van iedereen bij Zeewolde, ging er steeds meer mis en kreeg Woudenberg steeds meer grip op de wedstrijd. Met een schot op de paal in de 68e minuut opende Woudenberg de jacht op de 1-2. Zeewolde kreeg daardoor wel meer ruimte, maar de spelers wisten elkaar nauwelijks te vinden. Het was de verdienste van het gelegenheidscentrum van de verdediging met Jasper van Scherrenburg en Reinier Joustra ondersteund door Martin van Barneveld dat Woudenberg niet tot scoren kwam.

In de 88e minuut werd echter een hoekschop door de complete verdediging van Zeewolde gemist. Jordi van Apeldoorn kopte de ploeg uit Woudenberg naar een 1-2 voorsprong. Het laatste beetje energie wat Zeewolde daarna er tegenaan gooide, leverde geen echte kansen meer op. Als een ploeg de overwinning verdiende was het Woudenberg, maar puntverlies vlak voor tijd was toch heel zuur voor mannen uit Zeewolde, die de strijd lang vol hadden gehouden.

Zaterdag 4 april heeft Zeewolde geen competitieverplichtingen. Op 11 april volgt een uitwedstrijd in Aalsmeer tegen de gelijknamige FC. Door de overwinning van Zevenhoven is de afstand met de nummer 11 op de ranglijst geslonken naar 8 punten. Met nog 5 wedstrijden te gaan is dit nog steeds een ruime voorsprong, maar het wordt tijd dat het zelfvertrouwen van Zeewolde weer eens een opkikker krijgt door het halen van één of meer punten. Tegen Aalsmeer zijn Bras en Chaigneau weer beschikbaar na hun schorsing en is Job Hoogedoorn mogelijk ook weer inzetbaar.