zondag 28 april 2024 Menu

Elinkwijk troeft Zeewolde af

Nederlaag betekent opnieuw negende plek

Gepubliceerd:maandag 23 maart 2015

Utrecht - Na opnieuw een moeizame start, zoals een week eerder tegen Almere, keek Zeewolde in Utrecht al voor de rust tegen een 2-0 achterstand aan. Een gewijzigde opstelling in de tweede helft bracht niet meer de broodnodige punten. Dit resulteerde opnieuw in een negende plek op de ranglijst voor Zeewolde.

Ook tegen Elinkwijk kende Zeewolde in de eerste helft een vrij matige start. Job Hoogedoorn zat tegen Elinkwijk op de bank, na te zijn hersteld van een gebroken middenvoetsbeentje. Praktisch elk duel werd verloren en de aanvallers van Elinkwijk passeerden ogenschijnlijk met gemak 3 of 4 spelers van Zeewolde. Het duurde best lang voor Elinkwijk de felheid en het veel directere spel omzette in een voorsprong. In de 11e minuut schoot Gavin Manders de bal maar net over. Jeffrey Bras trapte daarna de bal nog een keer van de doellijn. In de 20e minuut schoot De Koter in het zijnet na een prachtige dieptepass van centrumverdediger Schouten. In de 25e minuut was het Sissoko die een aanval wel succesvol afrondde en Elinkwijk daarmee op een 1-0 voorsprong zette. Zeewolde probeerde het wel, maar kwam elke keer net een stap te laat en kreeg geen greep op de tegenstander. Vooral de linkerkant van Zeewolde maakte daarbij een zwakke indruk. Dat het voor rust nog 2-0 zou worden was dan ook voor niemand een verrassing. De manier waarop wel. Een voorzet vanaf links werd in de 38e minuut ingekopt door De Koter waarbij keeper Van Barneveld niet sterk acteerde.

Zeewolde kreeg zowaar nog een kans om voor rust de aansluittreffer te maken. Een voorzet van Pino Wouters belandde op het hoofd van Roan Fokker die te weinig richting en kracht kon meegeven om het keeper Koster echt moeilijk te maken.

Na rust waren Melvin Coker en Ramon Chaigneau in het veld gekomen voor Jasper van Scherrenburg en Ewout Wijnbergen. In de 46e minuut werd een vrije trap van Reinier Joustra door Melvin Coker met de punt van de schoen net over het doel van Koster geplaatst. Binnen 10 minuten scoorde Zeewolde vijf hoekschoppen. Nu was Zeewolde de bovenliggende partij en kwam Elinkwijk elke keer een stap te kort. Dat werd gecompenseerd door overtredingen die in de 67e minuut leidde tot een gele kaart voor Doornkamp van de goed leidende scheidsrechter Akkaya. In 10 minuten tijd gingen nog 3 spelers van Elinkwijk op de bon. Zeewolde hield de druk op Elinkwijk vol tot de 75e minuut. Vanaf dat moment worstelde Elinkwijk zich onder de druk uit. Jeffrey Bras deelde een iets te enthousiaste schouderduw uit wat hem op een gele kaart kwam te staan. Ook Ramon Chaigneau kreeg een gele kaart. De kopbal die volgde op de vrije trap ging net over het doel. Martin van Barneveld onderscheidde zich nog een keer door een vrij ingeschoten bal met de voet uit het doel te houden. De laatste mogelijkheid was voor Zeewolde. Invaller Johnno Visser schoot net echter naast.

Door de nederlaag zakt Zeewolde naar de 9e plaats. De voorsprong op de nummer 11 blijft 11 punten. Het programma van Zeewolde is niet eenvoudig. Van de 6 wedstrijden zijn er nog 3 tegen titelkandidaten: Woudenberg (thuis), CSW (thuis) en Veensche Boys (uit). Verder gaat de ploeg nog op bezoek bij FC De Bilt, Aalsmeer en ontvangt het de laatste wedstrijd UVV.