zondag 28 april 2024 Menu

EFC’58 legt het af tegen ‘t Harde

na spectaculuaire pot voetbal

Gepubliceerd:maandag 13 oktober 2014

ERMELO- In de derde klasse B verloor EFC’58 op eigen veld nipt van het bezoekende ’t Harde (2-3). Door het verlies zakt de formatie van Paul Hartenberg naar de achtste plek.

Strijd, goals, opstootjes, twee strafschoppen, gele kaarten, mooie aanvallen en koddige misverstanden. De neutrale toeschouwer was de grote winnaar bij het duel dat alles in zich had. De thuisclub kwam al in de derde minuut op voorsprong. Uit een schitterende aanval kwam de bal op de vleugel bij Paul van Prehn die een puike’ voorzet gaf waaruit goalgetter Eelco Daemen uitstekend binnenkopte, 1-0.

Na de voeger openingsgoal was de thuisploeg niet bij de les en liep vanaf dat moment achter de feiten aan. In de 23e minuut strafte Kevin van Renselaar het onzekere optreden van zowel keeper Alex Lubbersen als de defensie af en kopte de gelijkmaker binnen, 1-1. Een kwartier later was het opnieuw raak : een vrije schop, veel spelers en ook hectiek in het strafschopgebied en via Henk Elskamp lag de bal ineens in het doel, 1-2.

Toen Van Renselaar na een uur ook nog op 1-3 maakte, leek de wedstrijd gespeeld.

Met nog een kwartier op de klok kreeg EFC’58 nog een uitgelezen kans om weer aan te haken maar de anders zo koele Daemen schoot een toegekende strafschop jammerlijk naast. Aan de andere kant voorkwam Lubbersen nog meer schade door een pingel van Van Renselaar te stoppen.

Vlak voor tijd deed EFC'58 nog wat terug toen invaller Alfons van Panhuis een zondagschot in de kruising joeg.

eigen foto: alle hens aan dek voor het Ermelose doel